densofie.blogg.se

MFT

Publicerad 2013-03-26 22:13:54 i

Idag var vi uppe på berget och körde MFT (military fitness training). Första gången för mig, det jag lärde mig var att ta ett par varmare vantar... Kallt var det om fingrarna, men lika kallt som det var om fingrarna var det kul! Lyfta stockar, krypa på marken, rulla runt, springa ned/upp för trappor. Använda kroppen ihop i grupp där alla behöver vara samspelta. Att komma in och ta av sig de smutsiga kläderna, ställa sig i en varm dusch och dra löv ur håret, känna hur värmen sprider sig utifrån och in, känna att den kalla luften gjort sitt och att energin flödar i kropp och sinne. Jag älskar när jag kan vara ute och träna, punkt slut. Detta var superkul, undrar om min ekonomi kan acceptera det och om tiden räcker till att både träna på gymmet, med cykelklubben och med "militärerna"...?
Tidigare idag var det plugg, plugg, plugg. Theo fick komma ut i parken en liten stund eftersom det var så härligt väder, han tyckte det var lite läskigt och satte sig i buren igen. Flisan verkar inte vara helt 100 och så förstod jag mig inte på hur hennes sele skulle vara så hon fick en lugn stund (16 min) för sig själv.

Tentamood on.

Publicerad 2013-03-20 22:05:45 i

Ny tentaperiod är igång så full fokus på studierna och försök att pränta in all info. Koncentration on.

Två behandlingar gjorda för min rygg och nog märker jag skillnad, plötsligt kan jag genomföra vissa övningar utan att tappa hållning och rörligheten är betydligt bättre. Och det knäcker och knakar i hela ryggen kan jag säg!

Ännu ingen första tur 2013 på cykel, däremot ska jag testa military fitness training på tisdag. Ska bli riktigt spännande! En dröm som går i uppfyllelse att få testa denna träningsform, ute dessutom.

Juste, jag fixade förra tentan.

Dagen D

Publicerad 2013-03-17 18:55:44 i Allmänt,

Idag har jag gjort müsli, den tar visst slut lite då och då.... Har även studerat större delen av dagen. Fint väder var det även idag så jag var tvungen att gå ut en sväng, men eftersom jag fick skoskav (ovanligt för att vara mig?!) så blev det en löprunda. Vintern har gjort sitt för både styrka och kondition kan jag säga, de fåtalet backar på berget kändes knappt och benen bara pumpade mig uppåt. Ser fram emot våren nu när jag kan utmana styrkan än mer. Ska tydligen komma upp emot 2 decimeter snö här på tisdag så jag kan fortsätta jobba på styrka och kondition inne ett tag till och det är mig inget emot, däremot känns det som att Halvvättern närmar sig med stormsteg och jag har ännu inte fått milen i rumpan så snart vill jag att det blir varmare så att gruset på vägarna sopas bort. 
 
Hade för ett tag sedan planerat att göra potatismos, men det har inte blivit av. Idag var dagen D när jag gjorde mitt nästintill första potatismos och gissa -Det blev SÅ gott! (Beror kanske också på att jag älskar allt med potatis). Men ja, det var fruktansvärt gott!

Ny favoritlåt: http://youtu.be/OpQFFLBMEPI
 

Tji fick jag!

Publicerad 2013-03-13 20:07:38 i

Vaknade till ett vinterklätt landskap! Förmodligen ingen utomhuscykling i helgen... Imorgon behandling för min rygg så snön kom passande då jag förmodligen kommer ligga "överkörd" nedbäddad i sängen.

Idag fick jag med Suz på ett 30-20-10 (intervallpass på cykel) och ABSolution (6-pack träning). Yes, inte ofta man lyckas övertala henne till gruppträningspass. På stretchen sen insåg jag hur sned jag är i höfterna, så det passar bra med behandling i morgon.

Känner att allt visar/kommer lägligt. Likaså omtentamen ligger efter påsk vilket innebär att vi har lite ledigt innan tentamen vilket i sig innebär att det blir fler pluggdagar inför tentan. Detta spelar ingen roll för mig då jag har bestämt mig för att ha klarat tentan, men för de som inte gjorde det.

Nu ska mina husdjur få lite tid <3

Snart så.

Publicerad 2013-03-12 14:56:24 i

Snart ska man väl kunna sitta i parken och studera. Längtar! Ska köpa mig en stol av något slag en dag när det börjar närma sig och sen ska jag njuta! Våren är den bästa årstiden, helt klart!

Ylande husky

Publicerad 2013-03-11 22:34:59 i

Har en granne vars hund ylar så fort den lämnas ensam, och det finns inget stop. En dag ylade den 5 h. Idag tog vi tag i saken och träffades för att prata om problemet, det vi kunde konstatera är att hunden kommer bli tjock och matte fattig - hunden ska ha en lekboll med godis i när den lämnas ensam. Jag är nöjd så länge jag slipper höra den sorgsna stämman från den stackars vovven.

Tiden räcker inte till...

Publicerad 2013-03-11 10:05:02 i Allmänt,

...till allt jag vill göra. Skolan tar massor av tid och det finns aldrig något som säger att "du har gjort tillräckligt". Det finns alltid mer att läsa på, mer att göra och mer att förstå. Det tar aldrig slut! 
När man prioriterar kul istället för skola blir skolan lidande, när man prioriterar skolan blir det roliga lidande (även om skolan är kul). Nu får jag sluta skriva - dags att forsätta läsa..

12 dagar kvar!

Publicerad 2013-03-04 17:23:15 i

12 dagar och sen säger cykelklubben "fram med racercyklarna!" Lyckan är totalt, snart vår, snart tid för utomhuscykling (för min del, många andra kör även på vintern) och snart formtest i form av halvvättern. Målet för mig är att få en måltid på 5:47. Måste hålla ca 30 km/h vilket inte är omöjligt, men man ska hålla hela vägen också. :) Idag fick jag hem min nya cykeltröja - sitter som en smäck! Ska bara få tag på ett par vita handskar så är vi en bra bit på väg. Ser fram emot en säsong på cykel!

Världens bästa sambos

Publicerad 2013-03-01 14:46:13 i

Mina roomies är sköna, de hjälper till och ställer till. Igårkväll fick jag lite ryggmassage av dem - skönt! Har lämnat dem hemma och en hel roman till Carro om dem då jag beger mig på en weekend med familjen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela