densofie.blogg.se

Muskler

Publicerad 2013-02-28 19:57:10 i

I onsdags hade jag sönder plastbesticken x2, idag hade jag sönder en smörkniv. Börjar jag bli för stark tro? ;D

Fullt upp, positiv och förhoppningsvis snart vår.

Publicerad 2013-02-25 21:48:07 i

Fullt upp först med fest, sen tenta, födelsedag och besök. Full lägenhet när både mamma och syster kommer på besök. 25 kvm, tre människor och två kaniner. Men tänk också vad tomt det blir när de lämnat mig själv igen, själv med kaninerna.

Mycket blev gjort i helgen, allt från att pumpa cykeldäck, åka till veterinären, besöka div shoppingställen och äta god mat på restaurang. Träningsvärken har gjort sig påmind i benen så det var skönt med lite vila över helgen och så kör vi på i morgon igen. Tummen upp!

Idrottspsykologin startade idag, första föreläsningen handlade om motivation. Känner mig inspirerad till denna kurs och jag har höga förväntningar då jag längtat efter kursen sedan Augusti. De har dessutom komprimerat kursen vilket är både negativt genom att tempot blir högre (vilket för mig innebär att lägga ner mer än 45 h / vecka) och positivt genom att vi får några dagar ledigt vid påsk vilket i sig innebär att jag kan påbörja min utbildning på sommarjobbet vilket i sig innebär lite mer pengar. Pengar behövs!

Trött

Publicerad 2013-02-20 21:52:33 i

Idag har både huvud och kropp fått arbeta sig trötta, precis som alla andra dagar den här veckan. Blev överraskad av att få en plats på ett pass, så idag blev det dubbel träning på min redan smått distraherande träningsvärk. Bara två dagar till sen ska kroppen och huvudet få vila i tre hela långa dagar! Haft en brutal magkatarr idag, men träning är visst bra för allt oavsett problem, så den släppte när blodcirkulationen kom igång. Livet är härligt ändå!

Kaninstek!

Publicerad 2013-02-19 10:44:01 i Allmänt,

Idag hade en kanin kunnat bli kaninstek! Han bet nästintill av min laddningssladd till datorn, på datorn ligger övningstentorna, sammanfattningarna av kapitlen, min studiegrupp osv.osv. Datorn är min främsta vän i dessa tentamenstider och ingenting får orsaka att det händer den någonting. Nu var det jag som var klumpig och lät sladden hänga ned. Stupid me! Men den lilla kanin-råttan kunde fått åka ut genom balkongdörren med öronen före om han bitit av den helt. Förresten, måste man tejpa kablar med eltejp?

Ligger i hög

Publicerad 2013-02-16 22:03:24 i

Idag är vi alla tre lite trötta och ligger därför i hög och kollar på Plura.

Igår invigdes våra overaller, en ganska spårad tillställning som förstörde hela gårdagens planer då de kom och kidnappade oss kl 12.

Min dag

Publicerad 2013-02-13 23:31:31 i

4 h föreläsning
Systemet med Carro
Äta mat = orkar inte laga mat = Sibylla = Fruktansvärt flötigt och inte gott, saknar min hemlagade, färgglada mat som faktiskt smakar mer än salt och fritös. Bra slutsats av det.
Träning
Mia på Grötö
Kaninmys

Virrpanna

Publicerad 2013-02-10 18:40:21 i

Sätter namnet virrpanna på mig själv idag. Får för mig att jag har bokat mig på cykelklass, går in och kollar hemsidan "ja, jag har bokat mig!". Kommer på att jag har 10 min på mig att byta om, packa väskan och hinna bort till anläggningen så jag får ut min biljett. Halvspringer och hinner precis... MEN, problemet är att jag bara är reserv. Tur jag hade att jag fick en plats! Men virrigt värre "har jag en plats, eller är jag reserv" och tänk vad minnet kan luras!

Fina blåmärken på insida armbåge jag fått tack vare ABSolution!

Theo

Publicerad 2013-02-09 19:07:52 i Allmänt,

 
Svårt att välja var jag ska placera uppmärksamheten. Skavlan vs Theo.

Mat

Publicerad 2013-02-08 22:19:44 i Allmänt,

Gjorde en suuuupergod spenatsoppa igår. Så om du är sugen på spenatsoppa så är det bara till att kontakta mig och bjuda in dig själv. I fix! Suzana håller sig borta så länge det gäller spenatsoppa, men rör det sig om tacos är det ett måste att bjuda Suz. Kommer även recept + bild på min fantastiskt goda och enkla müsli som jag bara kan tacka Sara för receptet. Tack!
 
 
 
 
200 gr blandade nötter
3 dl rågflingor
3 dl fiberhavregryn
6 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl hela linfrön
3 dl vatten
5 msk neutral olja (jag använda raps/olivolja)
3 msk honung
2 dl russin
1 dl gojibär
Kan även ta 1 dl kokosflingor
 
Sätt ugnen på 225 gr. Hacka nötterna grovt och lägg dem i en stor bunke. Tillsätt rågflingor, havregryn (av båda sorterna), solroskärnor, pumpafrön, (kokosflingor) och rör om. Blanda vatten, olja och honung och häll i bunken. Rör om med händerna. Bred ut blandningen på en långpanna och sätt in i ugnen i 20-30 min. Rör om i långpannan då och då för müslin bränns lätt. Låt kallna och blanda sedan i russin och gojibär. Förvara i burk med lock.
 
 

Produktiv dag

Publicerad 2013-02-07 22:22:27 i

När motivationen för studierna sviktar är det bra att ha annat att göra, så som göra frukostmüsli, tvätta, diska, pumpa cykeldäck (trots all snö), strukturera förrådet, städa i övrigt, laga smarrig mat och till sist traggla sig igenom kapitlet inför morgondagens föreläsning. Groomingstunden med Theo gav resultat, tack och lov för dammsugare och roller...

nu går det åt rätt håll

Publicerad 2013-02-06 15:57:07 i Allmänt,

Nu är jag mig själv igen. Herregud, hormoner och stress är ingen bra kombination för mig. nejnej, men nu är jag på banan igen!
 
Fixat jobb för sommaren vilket känns otroligt skönt. Slippa ovissheten över hur man ska få ihop det över sommaren, men nu behöver jag inte fundera mer på det. GÖTT! 
 
I morgon ska jag svika mitt gym och gå och träna med Carro och Sara på en annan gymkedja. Vi ska köra lite på gymmet ihop, ska bli spännande att se hur de har det på sitt gym. 
 
Hämtat ut min tenta som lämnades in strax efter jul, godkänd. Släpper den, går vidare och cashar 30hp på mitt konto. 
 

den här helgen...

Publicerad 2013-02-03 12:40:15 i Allmänt,

Pressen som ligger på från tentan gör mig otroligt känslig... Gråt för minsta lilla, irritation över allt och alla och jag blir näst intill psykiskt nedbruten. Vad hände? Jo, jag fick press från en tenta som jag om jag inte klarar den kan göra om. Grejen är att jag vill sätta den på första försöket för att inte ha någonting liggandes bakom mig som stressar, å andra sidan stressar jag nu för att lära mig det och kanske bara får ett G istället för om jag läser detta parallellt med nästa delområde kan jag kanske fixa ett VG. Hör jag prestationsångest? ja. Jag har visst börjat sätta krav på mig själv, omedvetet. När jag startade mina studier tänkte jag "Så länge jag blir godkänd är jag nöjd", jag tänkte så tills i fredags tydligen - antagligen blev pressen för stor. När pressen blir för stor klarar jag inte att reda ut det och sätter mer press på mig själv än vad jag behöver. När jag är pressad är allt dåligt, jag ägnade (efter mina 11 h studier) min kväll åt att leta ny lägenhet då min är alldeles för liten, jag hatar mina grannar, mitt kök är kaos och plötsligt är allt i min lilla lägenhet fel och allt i jag gör just nu helt fel. Kan någon förklara vad det är som händer i hjärnan när det blir såhär?

Där satt den!

Publicerad 2013-02-01 21:18:00 i

Gårdagen ägnades åt studier 8-21. Jättekul... Idag träffades vi i skolan och studerade ihop, gjorde vissa saker tydliga men andra förvirrade. Kommer jag klara att plugga tillräckligt inför tentan på måndag? Det finns nog inte "tillräckligt" i detta fall, men kanske lyckas jag uppnå en nivå så jag slipper skriva om tentan. Cross your fingers!

Lyckades ta mig till gymmet och det blev tungt. Och det känns SÅ bra! Träningsvärken har infunnit sig, benen skakar så fort jag gör något annat än ligger raklång. GÖTT! Som jag har längtat efter 1 träningen och 2 att nå nivån för att skapa denna känsla. Kanske var det bra med en veckas vila? Ja får jag konstatera.

Dåligt uppvaknande

Publicerad 2013-02-01 04:23:00 i

Vaknade på fel sida, helt totalt faktiskt. En känsla av att jag var tjock var det som väckte mig. Nej Sofie, du är inte tjock men kanske skulle det vara passande om du tightade till dig lite. Denna tanke snurrade runt i mitt huvud tills att jag lyckades somna om. Tack och lov för det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela