densofie.blogg.se

Dag 4.

Publicerad 2013-04-30 21:54:22 i

Idag när jag la mig på massagebänken fick jag känslan "nej, nu får det vara nog!" men sedan började Sara knåda och då var det skönt och känslan vände. Nu kan jag säga var jag har spänningar och inte, men det är lättare att säga var jag inte är spänd - INGENSTANS! Det finns spända muskler överallt. Idag var vader, lår, rumpa, ländrygg, bröstrygg och triceps värst. Känner alla knölar i ländryggen när händerna stryks över området. Men nu har vi förhoppningsvis luckrat upp dem lite.

Cykeln i söndags kändes direkt i ryggen, från första tramptaget till sista. Nu har jag äntligen fått svar på vad jag behöver jobba mer med, massera rumpa (gluteus medius och minimus mest) och höftböjarmuskeln (iliopsoas) för att få bukt med spänningarna. Sen ska vi cykla cykla cykla!

Praktiska massageprovet gick toppen, godkänd. Nu ska praktiken genomföras och teorin skrivas och sen är jag diplomerad massör. Yeeey!

Massage dag 3

Publicerad 2013-04-30 08:46:17 i

Skola med genomgång inför tentan på fredag. Nonstop i skolan. Hem och plugga både anatomi och massage. Iväg till massagekurs. Kul och lärorikt. Aldrig mer att jag mottager idrottsmassage, ajajaj!!! Samma grepp fast snabbare och då försvinner finliret och anpassningen efter vad "klienten" klarar av. Jag grät, utan att kunna hejda det enbart av smärtan. De som masserade skrattade enbart åt mig medan jag våndades, någon råkade jag sparka till när det blev för mycket. Haha! Det är säkert bra i rätt tillfällen, och jag kommer nyttja det på halvvättern men enbart för att väcka smärtande trötta muskler. Idrottsmassagen är bl.a. till för att hjälpa ta bort slagg som samlas i samband med idrottande.
Imorgon är det praktiskt prov i massagen, en 60 min helkroppsbehandling (smärtar överallt i kroppen nu efter dessa dagar och vi kommer både ge behandling och få behandling). Alla grepp + minst 5 st specialgrepp. Jag är lite nervös och inser att jag har mycket att göra dessa dagar. Därför ska jag nu krypa till kojs.

Massage + cykeltur

Publicerad 2013-04-28 21:28:13 i

Massagekurs hela dagen idag också. Fortfarande ömmande muskler i ryggen från gårdagens pass, tur vi bara repeterade på ryggen. Vi gick sedan på glutea (rumpan), ajajajaj, så fruktansvärt ont! Svetten rann, tårar i ögonen och automatiska reaktioner på att ta bort det som gör mig ont. Sandra hade kunnat få många smällar men yttrade istället det onda till att bita i handduken och ett och annat vrål kom ut. Har lite att jobba på...

Sen stack jag och Sara ut på en runda med cyklarna. Motvind oavsett riktning, möra ben och onda rumpor från massagen men vi tog oss runt även om hastigheten gick ned en aning på slutet. Vi började med bra tempo på 30-35 km/h raksträcka i sidvind/motvind men när vi kom i mål hamnade medel på 25 km/h. Känner mig ändå nöjd efter de förhållanden som var.

Nu ska jag lägga mig, kommer somna med ett leende på läpparna och en nöjd känsla i kropp och knopp.
God natt!

Massageutbildning

Publicerad 2013-04-27 21:15:50 i

Kl 9 gick vi innanför portarna till en massagekurs, jag med höga förväntningar och glädje. Kul att börja massera efter 4 års uppehåll efter min första kurs. Jag har sparat alla papper kring min första kurs som jag nu sitter och lusläser. Idag lärde vi grepp på ryggen, vilka behövdes repetera... Då vi övade på varandra sitter jag nu här öm i hela ryggen, ett huvud som dunkar och en känsla av att vara överkörd. Och detta ska vara bra för kroppen?! ja visst, det är bra för många olika åkommor men att bli behandlad 10 min med samma grepp och samma muskel är ovanligt. Det skapar både träningsvärk och rör runt bland de härliga spänningarna.

Imorgon ska vi gå in på gluteus maximus (rumpan) och hamstring (baksida lår). På kvällen är det cykel som gäller för mig och Sara och en runda på 55 km är planerad, håller tummarna att vi slipper motvinden som annars alltid lyckas existera oavsett vilket håll jag cyklar. Hoppas också att jag inte känner mig fullt så överkörd i morgon, även om jag förväntar mig att min rumpa med dess spänningar kommer kännas.

Nu är det dags för mig att sova, vila muskler och huvud innan vi sätter igång denna fantastiska utbildning i morgon igen. Jag vill och kommer (intalar jag mig) vakna stark, pigg och alert, redo för ny information och kunskap.

Uppdatering

Publicerad 2013-04-25 14:55:09 i

Söndag: premiärtur 2013 på cykel. 30 km. Medelhastighet 26 km/h. Formen kändes bra, styrka i ben och bål och rundan blev en behaglig runda. Ryggen värkte första timman men efter en timma släppte värken.

Onsdag: rörelsetest. Fullt godkänd i både mm iliopsoas (höftböjaren) och axlar. Något kvar i hamstrings där jag klarade 65 grader på vänster och 70 grader på höger. Målet är 90 grader. Jag är nöjd med resultatet som till viss del var oväntat.

Onsdag: storgasque på kåren för de med utbildning. Tema ansiktsmålning. För en gång skull var IVP lugna, maten var god även om vi fick mat ca 1h efter de första borden. Det klipptes delar av overallen där olika delar symboliserar olika saker, jag fick bytt lite från ben och arm som symboliserar vänskap. Riktigt kul att vara med och vara ansvarig för kommande nollning då man lär känna nya vänner vilket alltid är välkommet.

Ingenting mer att säga mer än att djur är ett riktigt lyckopiller.

Frustration och glädje

Publicerad 2013-04-18 16:21:41 i

Är lite frustrerad över att jag dubbla gånger frågar om de ringer mig när min dator är lagad, båda gångerna fick jag svaret Ja. De dubbelkollade mitt telefonnr och allt stämde. Tror ni att de ringt? Nej! Såg att jag kunde kolla statusen på sk. "Servicen" och där står det att datorn är klar. Så varför ringer de inte? Dessutom sa han (hänger inte ut han med namn även om jag skulle vilja) att de ringer och dubbelkollar om de ska kopiera mina dokument om de kommer åt dem. "Ja, ni får gärna ringa då så får jag ta ställning till det" svarade jag. Tror ni de har ringt? Nej! Nu står det en kommentar att jag ska betala 500kr för det arbetet. Det kan de glömma! Dagens pest.

Dagens bäst (som är så mycket viktigare): plugget går framåt. Haft ett par gamla byxor idag, byxorna sitter åt runt låren men löst i midjan. Kaaaatching! Jag har inte haft alls ont i ryggen idag. Yoga ikväll. Gjorde en supergod sås till maten idag (vanlig brunsås gjord på skyn). Regnade när jag var inne på studiestund men solen kom fram när jag kom ut. Ett av det bästa och mest värmande är när mina kaniner kommer och lägger sig på sidan utmed mina ben och somnar. Hjärteglad.

Ajajaj

Publicerad 2013-04-15 22:32:27 i

Föreläsning, hem plugga en stund, iväg till gymmet och ett jobbigt GRIT-pass där man ligger på 90-95% i puls, hem för dusch och påfyllning + plugg, iväg till gymmet och cykel. Ligger med smärtande ben (ryggen klarade sig idag tack vare "tantstyre" som inställning) och undrar hur träningen ska gå i morgon... Dubbla pass då med.

Plugget går framåt, sakta. Det tar tid att plugga in glosor och det får ta tid. Jag kan det ännu inte ens på svenska, men jag bryr mig inte om att lära mig det på svenska utan går på direkt på latin. Varför göra det värre än vad det är? Det är nog med skelettdelar, ligament, muskler, senor, ursprung, fästen, lager och riktningar. För att inte tala om de olika axlarna och planen. Men jag är fylld av hopp!

Två veckor kvar till min massageutbildning, kommer bli superkul att få massera på riktigt igen!

Veckan

Publicerad 2013-04-11 11:40:31 i

Tillbaka hemma, stökigt, smutsigt och disk.... Jag har inte hunnit med att göra något åt det, knappt hunnit laga någon mat.

Måndags var jag på "mamma-utbildning", de tog upp vad min roll som mamma innebär och hur jag ska hantera olika situationer som kan dyka upp. Igår var vi på kåren och fick träffa alla de som har någon roll under nollningen. Kul kväll!
Idag är jag trött! Ska försöka sätta mig och plugga in de latinska namnen på delarna i ryggen tänkte jag, skelett och muskler och vad som sker. Dock hängde sig min dator igår så jag gjorde en fulavstängning.... Idag startar den inte utan står bara och tuggar. PIP!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela